Лицата на Изи : Силвия Христева, Регионален мениджър, Централна България

Лицата на Изи - представяме ви екипите на Изи Консулт. Всички онези хора, които превръщат формалните термини "назначение", "рекрутър" и "подбор на персонал" в лична кауза.

За Силвия спокойно може да се каже, че тя е живата история на Изи – в компанията е вече 13 години! През 2008 започва като асистент по човешки ресурси, тогава Изи развива успешно три направления – подбор, обучения, тиймбилдинги. От октоври на същата година, тя вече самостоятелно се занимава с подбор. През 2009, с идването на световната криза , бизнесът става уязвим, но едва година по-късно компанията успва да се изправи на крака и да се разрастне невероятно. Отначало Изи Консулт е ориентирана много към ИТ, експертни и мениджърски позиции, но към дешна дата вече екипите са специлизирани в многобройни области, което позволява на хората да станат истински специалисти за клиентите, за които работят.

Според Силвия, да си успешен рекрутър е въпрос на комуникация. Има умения, които трябва да имаш, но е голяма доза мотивация, трябва да искаш да работиш такава работа, да си отдаден и да ти харесва. Когато започнах да се занимавам с организацията на подбор ми беше много интересна реакцията на хората, комуникацията с тях, защото най-голямото предизвикателство е да стигнеш до тях, трябва винаги да търсиш начини, защото начини винаги има, споделя тя.

Силвия с радост отбелязва, че маниерът и отношението към това да се ползват фирми за подбор на персонал се е променил към по-добро – вече много повече компании търсят подобни услуги, и все повече идват конкретно при Изи. С клиентите, с които тя работи много често това става по препоръка, което е голяма награда за огромните усилия, полагани от всички екипи.

Подходът на Силвия и нейния екип е винаги комбиниран, което допринася за изграждането на положителния имидж пред клиенти и кандидати – използват се обяви, бази данни, директно търсене, всеки приложим ресурс.

Все още има как нещата при кандидатите да се променят и към по-добро и те повече да търсят помощта на фирми за подбор на персонал, за да направят своята следваща кариерна стъпка, смята Силвия. Когато трябва да убеди някого в ползите от този ход, тя винаги дава личен пример с постигнатото от нея и нейния екип, защото добрият пример е този, който носи доверие. Наред с примерите, тя им посочва и една доказана с времето истина – когато кандидат работи със специалист по подбор, той създава контакт, който няма да му послужи само за конкретната ситуация и позиция, а за още много дълго време.

 
 
 

Reach out for a
free consultation