Лицата на Изи : Стилияна Гулева, тийм лидер на екип Стафинг и аутсорсинг

Лицата на Изи - представяме ви екипите на Изи Консулт. Всички онези хора, които превръщат формалните термини "назначение", "рекрутър" и "подбор на персонал" в лична кауза. Поставяме началото със Стилияна Гулева, тийм лидер на екип Стафинг и аутсорсинг и нейният разказ как е започнала в компанията, кои са най-големите предизвикателства в работата й и защо е важно международни компании да присъстват на българския пазар. 

Работата на Стили в Изи започва ударно още от самото начало – когато идва за пръв път в компанията през 2015та година, тя всъщност кандидатства за друга позиция, но нейното интервю бързо се превръща в дълъг приятелски разговор. Последвалата скоро след това покана да започне я потапя в предизвикателствата още в първите няколко месеца – много бързо е изпратена при голям производствен клиент, където, въпреки нейната младша позиция, поема ръководството за над 250 човека. Нейното бойно кръщение я е убедило, че, стига да иска, човек може да се справи с всяко предизвикателство. А в работата на Стили те не са малко. В екипа Аутстафинг и Аутсорсинг динамиката е постоянна, поради многобройните хора, които се търсят и големият обем от позиции. Затова Стили и екипът й винаги си дават време да опознаят клиента, по този начин вярват, че съумяват много повече да намерят точно съвпадение между работодател и служител. Контактът със служителите също никога не остава на заден план - всяка положителна или отрицателна връзка достига до точното място.

От няколко месеца към динамичната работа на Стили се добави и нова отговорност – тя зае позицията на тийм лидер на екипа. В ръководенето на хора за Стили предизвикателството е в това да знаеш кой къде е силен и на кого какво му е интересно, и да умееш да използваш това в общата ви работа. Сред най-важните неща за нейния екип, според Стили, са желанието и отговорността, да може самостоятелно да взима решения , да е смел в работата си. Обучаването на хора е нещото, което тя най-много харесва в новата позиция.

Как би убедила един потенциален клиент да стане реален такъв, за Стили е въпрос с очевиден отговор – Изи Консулт е най-голямата българска компания за подбор на персонал с огромна база данни в цялата страна, възможността да разширява дейността си в страната, а данните за нива на възнаграждения и изисквания идват не от суха статистика, а са натрупан с годините опит. Този опит помага много когато трябва да се посрещнат новите реалности на пазара – една такава е рязката промяна в начина на търсене и темата за безработицата. Според Стили липсата на кандидати вече измества по значимост на пазара на труда липсата на работни места . Ако преди търсещите работа бяха много проактивни, към днешна дата те вече са тези, които могат да избират, поради множеството обяви, които ги заливат, а това понякога ги прави пасивни.  Друго погрешно схващане, с което често се сблъсква е, че международните компании в България идват тук, за да се възползват от евтината работна ръка. Годините опит на Стили са й показали ясно и категорично колко невярна е подобна концепция – присъствието на чужди компании се отразява изключително ползотворно на пазара на труда, защото регулира конкуренцията, подобрява и повишава и условията за кандидатите и служителите.  

 

 
 
 

Reach out for a
free consultation